Adventné Karlove Vary, vianočný dom, Becherovka, skláreň a záhadný zámok

Destinácia: Česká republika, Karlovarský kraj, Karlovy Vary
Kód zájazdu: 1351232
Cena od: 249 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Advent

Výber termínu

13.12.2024 3 dni First Minute 249 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte slávne Karlove Vary v čase adventu. Nevynecháte unikátny vianočný dom, múzeum Becherovky, záhadný zámok Loket, skláreň a čarovné vianočné trhy v jednom z najkrajších miest v Čechách. Medzi slávnych návštevníkov Karlových Varov patrili osobnosti ako ruský cár Peter Veľký, cisárovná Mária Terézia, francúzska cisárovná Mária Lujza, cisár František Josef I., Johann S. Bach, Johann W. Goethe, Giacomo Casanova, Friedrich Schiller, Ludwig van Beethoven, Karel Marx, Richard Strauss a mnohí ďalší.

Program zájazdu :
1.deň
odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách do Karlovych Varov. Prvou zastávkou bude návšteva vianočného domu, ktorý sa nachádza v čarovnom zámku. Nájdete tu vianočné mestečko, ktoré vypadá akoby bolo vytrhnuté z reálneho sveta. Krásne ozdobené domčeky, impozatné kostolíky, žiarivé pouličné lampy, ľadové klzisko... Navštívite aj múzeum vianoc, ktoré je umiestnené do ojedinelých priestorov 650 rokov starého sklepu. Dýchne tu na vás starobylá, ničím nenahraditeľná kúzelná atmosféra a budete si môcť prehliadnuť históriu Vianoc. Zoznámite sa nielen s históriou Vianoc, ale obdivovať budete môcť vianočné ozdoby, betlehemy a rôzne veci, ktoré sú úzko späté s Vianocami. Neskôr sa zastavíte v sklárni Moser, kde objavíte krásu luxusného krištáľového skla, ktorého produkty sú vďaka svojej výnimočnosti a kráse vyhľadávané osobnosťami na celom svete. Pripíja sa nimi na kráľovských svadbách, ale i na najdôležitejších stretnutiach vrcholných predstaviteľov politického sveta. Neskôr presun do centra Karlovych Varov. Ubytovanie a individuálny program.

2.deň:
po raňajkách bude prvou zastávkou múzeum Becherovky, ktorá patrí medzi najznámejšie karlovarské produkty. Počas prehliadky sa dozviete niečo o jej histórii, výrobe, či skladovaní. Uvidíte historické predmety, krátky film a nebude chýbať ani ochutnávka tohto výnimočného likéru. Neskôr odchod do historického centra Karlových Varov, ktoré patria k najslávnejším kúpeľom v Čechách. Založil ich český kráľ Karol IV. a boli vždy nerozlučne späté s blahodarnými účinkami teplých minerálnych prameňov. Nádherné mesto s historickými pastelovými budovami, ktoré je obklopené lesmi patrí bezpochyby k najkrajším mestám nielen v Čechách, ale aj v Európe.  Karlove Vary predstavujú taktiež najväčšiu koncentráciou liečivých prameňov na svete, z ktorých najznámejším prameňom je Vŕídlo ( 72 stupňov, dvetisíc litrov za minútu). Prehliadnete si najvýznamenjšie pamiatky mesta: Zámeckú vežu, krásny chrám sv. Márie Magdalény, známy hotel Pupp, pravoslávny kostol sv. Petra a Pavla, večerná prechádzka po známych kolonádach – Tržná, Mlynská, Zámecká, Sadová či Vřídelná, osobné voľno na ochutnávku minerálnych prameňov, kúpeľných oblátok. V prípade záujmu možnosť výjazdu lanovkou na rozhľadňu Diana. Navštívite krásne adventné trhy v tomto meste s nádychom pompéznosti, kde si budete môcť pochutnať na varenom vínku, medovníkoch a rôznych tradičných českých pochúťkach. Individuálne voľno. Večer ubytovanie. Nocľah.


3.deň :
po raňajkách vás čaká výlet na stredoveký hrad Loket, kde si prídu na svoje priaznivci záhad a tajomných príbehov. Záhadná atmosféra stredovekého mesta s mnohými legendami v minulosti priťahovala aj romanticých spisovateľov ako napríklad J.W. Goetheho. V popoludňajších hodinách odchod na Slovensko. Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu, najmenej 7 dní pred odchodom na zájazdom.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadku Karlových Varov
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...) 
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 2 € /osoba/ noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
nástupné miesta:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované.
príplatok za jednolôžkovú izbu 45 € / osoba / noc
múzeum Becherovky -150 Kč / dospelá osoba ( cca 6 € )
Unikátny vianočný dom s celoročnou výstavou najväčšej zbierky medvedíkov 100 Kč / osoba alebo 4 EUR / osoba
vyhliadka Diana - 70 Kč / osoba staršia ako 15 rokov ( po skupinovej zľave ), 40 Kč / osoba od 6-15 rokov
muzeum sklárne Moser - 80 Kč / dospelá osoba
príplatok za certifikovaného sprievodcu na sprevádzanie po Karlových Varoch - cca 4 EUR/ osoba
vstupné na zámok Loket 130 Kč / osoba, 105 Kč / dôchodcovia, študenti, deti
vstupné do sklárne Moser, sklárskej hute a do múzea – 180 Kč / osoba
Alžbetini lázne:
30 min – 85 Kč/ osoba
90 min. 135 Kč / osoba
120 min. 185 Kč/ osoba
180 min. 215 Kč/osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Karlovy Vary

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 24,71 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,97 TRY
Americký dolar  EUR 1,09 USD

Zobraziť všetky »